Штати “згортають” офіс палестинського представника у Вашингтоні

Штати “згортають” офіс палестинського представника у Вашингтоні

Укрінформ
Сполучені Штати повідомили палестинській владі, що закривають офіс місії Організації визволення Палестини у Вашингтоні.

Про це повідомляє AP із посиланням на палестинського високопосадовця Саєба Ереката.

"Палестинський високопосадовець заявив, що Сполучені Штати попередили про закриття офісу палестинського представника в Вашингтоні", - йдеться у повідомленні.  

За словами Ереката, адміністрація Трампа закриває посольство на знак покарання за те, що "палестинський уряд співпрацює з Міжнародним кримінальним судом у справі про ізраїльські військові злочини", і додав, що таке рішення буде "великим ударом для миру й справедливості".

Як повідомляє AP, раніше в американському Конгресі був схвалений законопроект, в якому йшлося про обов'язкове закриття місії Організації визволення Палестини у Вашингтоні у разі припинення перемовин щодо мирного врегулювання ситуації між Ізраїлем та Палестиною.

Читайте також: Трамп скасував допомогу Пакистану в розмірі 300 млн доларів

Зазначається, що президент США Дональда Трамп неодноразово обіцяв  знайти "фінальну угоду", яка би влаштовували як палестинців, так й Ізраїль. Проте уряд Палестини відмовив США у ролі медіатора в перемовинах після того як Вашингтон визнав Єрусалим столицею Ізраїлю, та переніс туди своє посольство.

Як повідомлялося, США вирішили повністю припинити фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (UNRWA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-