На космодромі “Восточный” під місцем старту ракет утворилися порожнечі

На космодромі “Восточный” під місцем старту ракет утворилися порожнечі

Укрінформ
На російському космодромі "Восточный" виявлено ряд недоробок, зокрема був неякісно залитий бетон на стартовому комплексі.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Центру експлуатації наземної космічної інфраструктури (ЦЕНКІ).

"Фахівці ФГУП "ЦЕНКІ" виявили наявність неякісного бетону під обшивкою стартового столу на космодромі "Восточный", однак цей будівельний брак не має критичного характеру і буде усунутий власними силами держкорпорації "Роскосмос" до 5 жовтня поточного року", - сказали в прес-службі .

Згідно з результатами перевірки неякісна заливка бетону була допущена колишнім підрядником - Спецбуд РФ. Крім того, є ще цілий ряд неназваних поки претензій до колишнього підрядника.

ЦЕНКІ витратить понад 4,5 млн рублів ($ 65 тис.) На ліквідацію пустот під залізобетонним фундаментом спецшляху мобільної вежі обслуговування на російському космодромі "Восточный" в Амурській області.

Читайте також: За схеми у Роскосмосі на $5,25 мільйона затримали двох підозрюваних

Космодром почали будувати 2012 року. Його вартість оцінюється в сотні мільярдів рублів. На початку 2015 року Рахункова палата РФ заявила про перевищення витрат на будівництво космодрому "Восточный" на 13 мільярдів рублів (232 млн дол.). Слідчий комітет Росії після цього порушив дві кримінальні справи про розкрадання бюджетних коштів. У підсумку колишнього голову "Дальспецстроя" Юрія Хрізмана засудили до 12 років позбавлення волі у справі про розкрадання при будівництві "Східного".

З цього космодрому стартували всього три ракети-носії. Перший запуск з "Восточного" було заплановано на 27 квітня 2016 року, однак через неполадки відбувся наступного дня. Другий пуск - в листопаді 2017 року - був невдалим. Останній пуск пройшов 1 лютого цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-