В Кетені протестують у зв'язку із загибеллю молодого німця

В Кетені протестують у зв'язку із загибеллю молодого німця

Укрінформ
У німецькому Кетені пройшла акція протесту в зв'язку з загибеллю в ніч на неділю після бійки з афганцями 22-річного громадянина ФРН.

У демонстрації супротивників прийому мігрантів «за правову державу і проти несправедливості» взяли участь кілька сотень людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вони вигукували гасла «Хемніц скрізь» і виступають проти політики канцлера ФРН Ангели Меркель.

Одночасно відбулася акція куди менш численна акція лівих.

Порядок забезпечували не менше 500 поліцейських.

Між тим, поліція оголосила результати аутопсії загиблого і заявила, що той помер від раптової зупинки серця, що не має прямого зв'язку з нанесеними йому тілесними ушкодженнями.

Читайте також: Поліція Греції застосувала газ проти демонстрантів

Інцидент стався в ніч на неділю в Кетені, Саксонія-Анхальт.

Троє громадян Афганістану були з німецькою дівчиною і сперечалися через те, хто з них є батьком її майбутньої дитини. У цей момент до них підійшли два молодих німця, зав'язалася бійка, що закінчилася смертю одного з її учасників.

Поліція прибула на місце через 6 хвилин і затримала двох афганців, третій у бійці участі не брав.

Ведеться слідство. За деякими даними, як мінімум один з німців-учасників бійки був членом правоекстремістського угруповання, раніше притягувався до відповідальності за правопорушення.

Також вже відомо, що один з громадян Афганістану має статус біженця, а другий мав бути депортований з країни, але цього не було зроблено.

Нагадаємо, 2 тижні тому в Хемніці, Саксонія, був убитий біженцями імовірно з Сирії та Іраку в ході бійки з застосуванням холодної зброї 35-річний громадянин Німеччини. В тому випадку також йдеться як мінімум про одного просителя притулку, який підлягав депортації ще кілька місяців тому.

Вже 2 тижні в країні не припиняється гаряча дискусія про проблеми міграції, а в самому Хемніці вже пройшли кілька багатотисячних демонстрацій і анти—демонстрацій. Найближчим часом місто має намір відвідати канцлер ФРН Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-