Польського історика не пустили до Росії

Польського історика не пустили до Росії

Укрінформ
Польського історика, заступника директора Центру польсько-російського діалогу і порозуміння Лукаша Адамського не пустили до Росії.

Про це він написав у соцмережах, інформує Onet.pl.

За його словами, його не пустили до Росії на пункті пропуску “Гусєв”, коли він їхав до Світлогорська Калінінградської області, аби взяти участь разом з локальною владою у відкритті чемпіонату з футболу для дітей з прикордонної зони.

Адамський отримав заборону до березня 2021 року, оскільки за версією ФСБ Росії “становив загрозу для національної безпеки, обороноздатності і публічного порядку” в Польщі.

Читайте також: ФСБ затримала у Чорному морі судно з чотирма українцями

Директор Центру польсько-російського діалогу і порозуміння Ернест Вицішкевич з цього приводу написав у соцсмережах, що чесна розмова про минуле і сучасність регіону з відкритими росіянами, за участю сусідів з України, Литви і Білорусі вважається в Росії загрозою. Утім, він зауважив, що це рішення не вплине на діяльність центру.

Це вже другий випадок за останній час заборони на в'їзд до Росії польських експертів. Зокрема, у травні цього року після прильоту до Москви трирічну заборону на в’їзд отримав директор Польського інституту міжнародних відносин Славомір Дембський. Тоді МЗС Росії поінформувало, що це є відповіддю на видворення з Польщі російських політологів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-