Вишинському в Росії присудили премію імені Політковської

Вишинському в Росії присудили премію імені Політковської

Укрінформ
Головному редактору "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському, який звинувачується в Україні в державній зраді і незаконному зберіганні зброї, присудили в Росії премію "Камертон" імені Ганни Політковської.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Головний редактор "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого українська влада підозрює в державній зраді і незаконному зберіганні зброї, став лауреатом російської премії "Камертон" імені Ганни Політковської. Про таке рішення жюрі премії повідомив голова Спілки журналістів Росії Володимир Соловйов", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканості України, державної і інформаційної безпеки. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

Читайте також: Керівника "РИА Новости Украина" Вишинського лишили під вартою

16 травня Вишинського етапували з Києва в Херсон, де знаходиться офіс української прокуратури АРК, яка веде його справу. Термін арешту Вишинського продовжено до 13 вересня.

Ганна Політковська - журналіст "Новой газеты", відома своїми розслідуваннями порушень прав людини у Чечні. Вона була вбита 7 жовтня 2006 року в Москві. Правозахисники і журналісти неодноразово критикували владу Росії за те, що замовників злочину так і не знайшли.

Фото: politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-