Грузія видала в США російського хакера, йому загрожує до 30 років в'язниці

Грузія видала в США російського хакера, йому загрожує до 30 років в'язниці

Укрінформ
В Сполучені Штати екстрадовано громадянина Росії, якого звинувачують у скоєнні кібератак на американські компанії.

Про це повідомляє Голос Америки.

За інформацією Секретної служби США, яка діяла спільно з ФБР і органами прокуратури, 35-річний житель Москви Андрій Тюрін екстрадований з Грузії. Раніше його заарештувала грузинська влада за запитом США.

Заступник директора ФБР Вільям Суінні заявив, що він підозрюється в тому, що упродовж тривалого часу намагався зламати комп'ютерні системи фінансових інститутів і публікаторів фінансових новин. Серед інкримінованих йому злочинів - найбільша в історії США крадіжка особистих даних клієнтів у американського фінансового інституту.

Читайте також: Хакери викрали дані майже 400 тисяч клієнтів British Airways

За даними слідства, приблизно з 2012 року по середину 2015 року Тюрін проводив хакерські атаки на американські компанії, викравши особисті дані понад 100 млн осіб.

Тюрін діяв у складі злочинної групи, три інших члени якої перебували в Ізраїлі. Двоє з них були арештовані в Ізраїлі в 2015 році і екстрадовані в США в 2016-му, третього заарештували в США в 2016-му році.

Читайте також: США готові пред'явити звинувачення північнокорейським хакерам

У разі доведення його провини, хакер може бути засуджений до тривалого терміну ув'язнення і провести за ґратами до 30 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-