Меркель і Макрон обговорюють

Меркель і Макрон обговорюють "суверенітет для Європи"

Укрінформ
У Марселі почалися переговори президента Французької Республіки Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні продовжимо обговорення, почате в січні в Мезебері (резиденції уряду Німеччини - ред.)", - сказав перед початком зустрічі Макрон.

Серед питань порядку денного він назвав такі виклики, що стоять перед Європою, як міграція, Brexit, спільна політика безпеки і оборони, захист зовнішніх кордонів, завдання Єврозони. Німеччина і Франція продовжуватимуть роботу над цими питаннями і в майбутньому, сказав президент.

Меркель також відзначила, що дві країни тісно співпрацюють з формування "порядку денного для Європи", прагнуть "багато досягти", зокрема, у питанні подальшого розвитку економічного і валютного союзу, посилення єврозони.

Канцлер наголосила на важливості продовження роботи над розвитком оборонного союзу "у світлі багатьох зовнішньополітичних викликів".

Загалом вона була оптимістична відносно того, що Німеччина і Франція разом працюватимуть над Європою, яка може спільно і самостійно вирішувати свої проблеми, що робить її сильною. "Ми маємо працювати над суверенітетом Європи", - сказала Меркель.

Читайте також: Берлін вважає, що переговори у "нормандському форматі" варто продовжувати

Раніше преc-секретар, анонсуючи переговори, не виключив, що сторони говоритимуть і про роботу "нормандського формату".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-