Отруєння Скрипалів: Берлін повністю довіряє висновкам Лондона

Отруєння Скрипалів: Берлін повністю довіряє висновкам Лондона

Укрінформ
У Берліні вважають висновки британської розвідки відносно причетності ГРУ до отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері такими, що заслуговують на довіру.

Про це сказав в п'ятницю прес-секретар глави уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повністю довіряємо оцінці британської сторони про те, що обоє підозрюваних є співробітниками російської військової розвідки, відомої як ГРУ, і про те, що ця операція з найбільшою часткою ймовірності була схвалена на високому урядовому рівні", - підкреслив Зайберт і нагадав про спільну заяву Великої Британії, Німеччини, Канади, США і Франції з цього приводу.

Берлін повністю згоден зі змістом і духом цієї спільної заяви, сказав він. Зайберт також підкреслив, що від російської сторони вимагається невідкладно розкрити дані про програму "Новічок" Організації із заборони хімзброї.

Що стосується наданих Лондоном даних, то уряд Німеччини доповість, як це заведено, Бундестагу.

ФРН, нагадав Зайберт, з іншими країнами вже висловлювала свою солідарність із Великою Британією низкою заходів, а що стосується інших можливих кроків у відповідь, можливих санкцій, то це питання, яке, за його словами, має "обговорюватися з партнерами".

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар зі свого боку додала, що позиція федерального уряду відносно Росії і відносин між ФРН і РФ в іншому не змінилася.

Читайте також: Британія і союзники задіють "повний спектр інструментів" проти Москви

Як повідомлялося, 5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на життя Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. За словами прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - офіцери ГРУ. Прем'єр-міністр також закликала країни-союзники Великої Британії активізувати спільні зусилля, щоб протистояти російській розвідці.

За її словами, Лондон виступатиме за реалізацію санкцій проти Росії і їх розширення.

6 вересня США, Франція, Німеччина, Канада і Велика Британія заявили про причетність російського уряду до отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" Скрипалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-