Помпео і Пенс заперечили причетність до скандальної статті про Трампа в NYT

Помпео і Пенс заперечили причетність до скандальної статті про Трампа в NYT

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс, державний секретар Майк Помпео і директор Національної розвідки Ден Коутс заперечують свою причетність до анонімної статті у The New York Times про опір працівниками Білого дому політиці Дональда Трампа.

Про це повідомляє NBC News.

"Дві високопоставлені посадові особи - віце-президент Майк Пенс і державний секретар Майк Помпео - спростували в четвер інформацію про те, що вони стояли за кричущою анонімною статтею, опублікованою в The New York Times", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у канцелярії Пенса "категорично заперечують" те, що він стоїть за анонімною статтею.

Помпео ж під час державного візиту до Індії також заявив, що він не є автором статті в NYT. "Нікого не повинно дивувати, що The New York Times, ліберальна газета, яка безжально нападала на адміністрацію, опублікувала цей матеріал", - сказав Помпео.

Своє авторство відкинув і директор Національної розвідки США Ден Коутс. "Припущення про те, що анонімна стаття в The New York Times написана мною або моїм заступником, без сумнівів, є хибною. Ми цього не робили", - сказав у своїй заяві Коутс.

Читайте також: Президент США спростував відставку міністра оборони

Як відомо, видання The New York Times опублікувало анонімну статтю під назвою "Я - частина опору в уряді Трампа". Її автор запевняє, що разом із колегами намагається зробити все, щоби Трамп не накоїв якогось лиха своєю політикою. "Багато високопоставлених чиновників в його власній адміністрації без упину працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти його політики та його найгірших задумів", - запевняє автор статті.

Мета таких дій, за його словами, захистити й "уберегти демократичні інститути США" доти, доки Дональд Трамп не залишить посаду президента.

Сам Трамп заявив, що сумнівається в існуванні автора публікації. "Якщо ця боягузлива анонімна особа справді існує, то газета повинна негайно, заради національної безпеки, видати його/її уряду", - написав він у Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-