ЄС загрожує “смертельна небезпека” зсередини і ззовні – Еттінгер

ЄС загрожує “смертельна небезпека” зсередини і ззовні – Еттінгер

Укрінформ
Опоненти всередині та ззовні Євросоюзу прагнуть його послаблення чи навіть розпаду, тому лідери країн ЄС і Європарламент мають швидко ухвалити наступний довготерміновий бюджет, аби довести спроможність протистояти викликам.

Про це заявив єврокомісар з питань бюджету і людських ресурсів Гюнтер Еттінгер у Брюсселі на зустрічі, організованій німецькою Федеральною асоціацією добробуту, повідомляє видання POLITICO

“Я вважаю що проектові загрожує смертельна небезпека”, - сказав Еттінгер про Європейський Союз. На думку єврокомісара, з одного боку, “дехто у Європі прагне його (ЄС - ред.) послаблення або й зовсім розпаду – Польща, Угорщина, Румунія, уряд Італії”.

З іншого боку, зовнішніми ризиками для ЄС є автократи, які використовують торговельні війни і агресію, додав Еттінгер. При цьому єврокомісар згадав про президента Росії Володимира Путіна, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і “розумних китайців”.

Еттінгер, який є впливовим політиком правлячої у Німеччині партії Християнсько-демократичний союз, критично висловився і стосовно власного уряду. За його словами, Берлін не демонструє достатнього ентузіазму стосовно Європи, особливо коли справа доходить до бюджету.

Читайте також: Італійські ультраправі хочуть відставки єврокомісара через скандальний коментар

Як повідомлялося, бюджет Європейського Союзу щороку готує Європейська комісія. Рада ЄС і Європейський парламент коригують документ і затверджують його. Бюджет вступає у силу за умови консенсусу всіх країн-членів ЄС. Щорічний кошторис має вкладатися у рамки семирічного довгострокового бюджетного плану. Останній такий документ був ухвалений 2013 року. Зараз обговорюється наступний довгостроковий бюджет, який має діяти з 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-