У ПАРЄ назвали умову для перегляду регламенту щодо прав делегацій

У ПАРЄ назвали умову для перегляду регламенту щодо прав делегацій

Укрінформ
Перегляд регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи є делікатним питанням та може статися лише заради зміцнення захисту основоположних цінностей.

Про це написала у Twitter доповідач з питання щодо узагальнення пропозицій відносно регламентних правил у частині повноважень національних делегацій у ПАРЄ, включаючи право голосу, Петра Де Саттер (Бельгія), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Перегляд правил організації – це делікатна справа. Це може бути здійснено лише задля зміцнення Парламентської асамблеї у захисті ключових цінностей: демократії, верховенства права та прав людини», - наголосила бельгійський політик.

Як повідомляв Укрінформ, у ПАРЄ до 20 вересня підготують доповідь щодо пропозицій відносно прав національних делегацій, включаючи право брати участь у голосуваннях. Доповідачем з питання призначено бельгійську депутатку Петру Де Саттер.

Документ, який може бути обговорений на парламентській сесії ПАРЄ у жовтні, має охоплювати «пропозиції стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів, а також процедури голосування національних делегацій.

Читайте також: ПАРЄ обговорить право національних делегацій брати участь у голосуваннях

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Коментуючи зазначене питання, віце-президент ПАРЄ народний депутат України Володимир Ар’єв зауважив, що «Рада Європи, нарешті, повинна зробити вибір, чи важливіші цінності над грошима».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-