Між Румунією і Німеччиною назріває дипломатичний скандал

Між Румунією і Німеччиною назріває дипломатичний скандал

Укрінформ
Голова комітету з питань Європейського союзу німецького Бундестагу Гюнтер Кріхбаум вважає неприйнятною поведінку румунських політиків, представників правлячого в Румунії Соціал-демократичної партії Даріуса Вилкова і Лівіу Поп, порівняли президента Румунії Клауса Йоханніса з Адольфом Гітлером.

Про це німецький політик заявив в інтерв'ю румунським ЗМІ.

«Нещодавні висловлювання румунських політиків являють собою сумний апогей диспуту, під час якого політиками було втрачено почуття міри. Ці особи (Даріус Вилков – радник прем'єр-міністра Румунії Лівіу Поп – депутат румунського Сенату – ред.) не відповідають займаним посадам. Вони перейшли червону лінію, в тому числі і тоді, коли критикували Німецький форум, заявивши, що він є продовжувачем націонал-соціалізму. Необхідно підкреслити, що використання свастики та інших антиконституційних символів в Німеччині вважаються злочином. Поряд з цим, така поведінка свідчить про повне ігнорування історії», - заявив він.

За його словами, «якщо уряд Румунії не дистанціювався від таких висловлювань і від такої поведінки, можна тільки припускати, що він погоджується з подібними заявами».

Він з жалем зазначив, що «така поведінка негативно впливає не тільки на двосторонні відносини між Румунією і Німеччиною».

Читайте також: У Кишиневі проходить марш прихильників об'єднання з Румунією

«Для майбутнього головування Румунії в ЄС (перша половина 2019 року – ред.) – це дуже нехороший знак. Головування, на мій погляд, зазнало краху, навіть не розпочавшись», - підсумував німецький політик.

Кількома днями раніше радник прем'єр-міністра Румунії Даріус Вилков опублікував на своїй сторінці в соціальних мережах фотографію президента Румунії Клауса Йоханніса, зобразивши його у вигляді Адольфа Гітлера та додавши фотографію зі свастикою і написом «Хайль, Йоханніс!». А сенатор Лівіу Поп розкритикував участь Йоханніса в роботі Німецького форуму, назвавши Форум продовжувачем ідей націонал-соціалізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-