Європарламент може схвалити угоду з Лондоном лише за два тижні до Brexit

Європарламент може схвалити угоду з Лондоном лише за два тижні до Brexit

Укрінформ
Європейський парламент сподівається, що зможе схвалити будь-яку угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Велика Британія вийде з ЄС 29 березня 2019 року.

Про це заявила глава комітету з конституційних питань Європарламенту Данута Хубнер, повідомляє агентство Reuters.

"Ми повинні голосувати на першому березневому пленарному засіданні. Друге (25-28 березня) буде занадто пізно, тому що після нас Рада ЄС повинна знову розглянути це питання", - сказала Хубнер.

За її словами, голосування, як очікується, відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня. Ймовірні терміни вперше озвучуються на офіційному рівні.

Як повідомляється, Європарламент має схвалити будь-яку угоду щодо Brexit, щоб вона набула чинності, а це означає, що в разі голосування "проти" Британія вийде з ЄС без угоди.

Читайте також: Життя після Brexit: Київ і Лондон можуть укласти нову торговельну угоду

Вона зазначила, що лідери ЄС не знають, чи зможуть вони "досягти успіху в завершенні переговорів в жовтні, або ж вони продовжаться в листопаді".

"Сподіваюся, що не пізніше листопада", - сказала Хубнер, додавши, що подальша затримка значно збільшить ризик найбільш руйнівного сценарію - Brexit без угоди.

Європарламент також хоче голосувати тільки після британського парламенту, щоб уникнути схвалення угоди, яка потім може бути відкинута в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-