У Польщі партії владної коаліції домовилися про співпрацю на чотири виборчі кампанії

У Польщі партії владної коаліції домовилися про співпрацю на чотири виборчі кампанії

Укрінформ
Правляча у Польщі партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського домовилася про тісну співпрацю і взаємну підтримку на чотири виборчі кампанії упродовж найближчих двох років з молодшими коаліційними партнерами - партіями “Солідарна Польща” міністра юстиції Збігнєва Зьобро і “Порозуміння” віце-прем'єр-міністра Ярослава Говіна. 

Домовленість між коаліціантами “Об'єднаної правиці”, які формують чинний уряд Матеуша Моравецького, підписано у неділю під час з'їзду PiS у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сторони угоди зобов'язуються виставити у списках PiS своїх кандидатів у найближчих місцевих, парламентських виборах, у виборах до Європарламенту, а також підтримати спільного кандидата у президенти в 2020 році”,- йдеться у документі, який підписали Качинський, Зьобро і Говін.

Згідно з угодою, сторони зобов'язалися створити у майбутнього спільний уряд, фракцію у парламенті, а на рівні місцевих органів влади - спільне керівництво воєводств, повітів і гмін (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі - ред.).

Читайте також: Майже половина поляків задоволена роботою Дуди

Під час свого виступу перед однопартійцями і коаліційними партнерами Качинський заявив, що “Об'єднана правиця” йтиме разом до перемоги у намаганні збудувати кращу Польщу за  нинішню. 

Упродовж неповних двох років у Польщі відбудуться вибори до місцевих органів влади - у жовтні цього року, в 2019 році - вибори до Європарламенту та місцеві вибори, в 2020 році - президентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-