Австралія посилює економічно-безпекову співпрацю з Індонезією

Австралія посилює економічно-безпекову співпрацю з Індонезією

Укрінформ
У рамках першого закордонного візиту новопризначеного прем’єр-міністра Австралії Скотта Моррісона до Індонезії було підписано угоди в економічній та безпековій сфері, які мають підняти економічні та безпекові відносини двох країн до історично високого рівня.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Ми будемо сильними партнерами в мінливому світі. Ми скористаємося цією можливістю, щоб активізувати наші торгові, інвестиційні та ділові стосунки, розвивати нашу стратегічну співпрацю, поглиблювати взаємодію між нашими громадами та культурами та зміцнювати зв’язки між молодими людьми наших країн”, - йдеться у спільній заяві австралійського прем’єра Скотта Моррісона та президента Індонезії Джоко Відодо.

В Індонезії позитивно сприйняли рішення очільника австралійського уряду здійснити свій перший закордонний візит саме до Індонезії і доклали максимум зусиль для підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо “всеосяжної угоди про економічне партнерство”. Поряд з довгоочікуваним економічним документом було підписано меморандуми про співробітництво в сфері кібербезпеки, транспорту та економіки.

Обидва лідери також заявили про намір покращити двосторонні відносини, наголосивши, що обидві країни стикаються із “зростаючою конкуренцією та загрозами конфліктів, посиленням протекціонізму, що руйнує основи світової торгівлі, та зростаючою нетерпимістю, яка загрожує демократичним нормам та інституціям”.

Експерти сприйняли цю заяву як взаємне визнання необхідності протистояти китайському експансіонізму в регіоні.

Нова торговельна угода між країнами знизить тарифи для кількох ключових статтей індонейзійського експорту до Австралії, включаючи взуття, текстиль та одяг, а також забезпечить кращий доступ австралійських сільськогосподарських товарів, зокрема м’яса великої рогатої худоби, зернових, молочних продуктів та продуктів садівництва на ринок Індонезії.

Читайте також: Трамп скасував візити до Австралії та на саміт АТЕС

Австралійські постачальники послуг у секторі гірничодобувної, телекомунікаційної, туристичної, освітньої та оздоровчої промисловості також матимуть більший доступ до індонезійських ринків.

Австралійська торгово-промислова палата та Національна федерація фермерів привітали укладення нової торгівельної угоди та закликали обидві країни швидко ратифікувати законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-