Російські “тролі” намагалися посіяти розбрат у Канаді

Російські “тролі” намагалися посіяти розбрат у Канаді

Укрінформ
Російська “фабрика тролів” намагалася посіяти розбрат у канадському суспільстві, експлуатуючи суперечливі теми.

Про це йдеться у дослідженні канадського суспільного мовника СВС News, яке використовує дані, зібрані професорами університету Клемсона у Південній Кароліні Дареном Лінвілом та Патріком Уореном.

Професори згрупували більше 3 млн твіттер-повідомлень, видалених протягом цього року через зв’язок із сумнозвісною “фабрикою тролів” у Санкт-Петербурзі.

“Відповідно до аналізу СВС News, з 3 млн повідомлень у майже 8 тис. згадували питання, пов’язані із Канадою, такі як: шукачі притулку, стрілянина у мечеті в Квебек-сіті й нафтопровід Keystone XL... Деякі намагалися використати інші важливі події, приміром наїзд на пішоходів у Едмонтоні в 2017 році, коли офіцер поліції отримав ножове поранення”, -  йдеться у матеріалі.

Читайте також: Мікробіологія кремлівської пропаганди: Грем Філліпс

Аби забезпечити інформації більший розголос, “тролі” використовували популярні гештеги, які застосовуються для обговорення федеральної та провінційної політики у Канаді (#onpoli, #bcpoli, #ableg).

За словами Фенвіка Маккелві, доцента університету Конкордіа у Монреалі, який вивчає платформи соцмедіа, завданням цих повідомлень був не вплив на вибори, як у США, а провокування розбрату й непорозумінь у суспільстві.

“Вони знаходять злободенні питання та грають на обох сторонах”, - стверджує Маккелві.

Читайте також: Російські тролі намагалися вплинути на виборчу кампанію в Німеччині

При цьому він висловив сумнів у дієвості подібних методів інформаційної війни, оскільки для канадців Твіттер не є важливим джерелом інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-