Італія погрожує припинити прийом врятованих в Середземному морі мігрантів

Італія погрожує припинити прийом врятованих в Середземному морі мігрантів

Укрінформ
Італійська влада погрожує припинити прийом врятованих в рамках місії "Софія" мігрантів. Мандат гуманітарної місії закінчується в кінці 2018 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Італійська влада закликають відкрити порти інших країн Євросоюзу для прийому врятованих в Середземному морі мігрантів. Неможливо і далі миритися з тим, що прибувають біженці на континент тільки через Італію", - заявила міністр оборони країни Елізабетта Трента після зустрічі з її колегами з інших країн ЄС у четвер, 30 серпня, у Відні.

Вирішення проблеми, за словами міністра, відкладати більше не можна, так як до кінця року необхідно відновити мандат місії "Софія". Вона була створена в червні 2015 року на тлі міграційного кризи для гуманітарної операції в міжнародних водах біля узбережжя Лівії. Її учасники ведуть боротьбу з контрабандою людей, навчають співробітників берегової охорони Лівії і рятують біженців на морі. Досі всіх біженців, врятованих у рамках місії "Софія", доставляли в Італію. Зараз італійські власті заявляють про те, що можуть перестати приймати мігрантів в рамках цієї місії.

Читайте також: Австрія запропонувала ЄС залучити армію для захисту кордонів від нелегалів

Як повідомлялося, Італія та інші країни ЄС домовилися вирішити питання розподілу врятованих мігрантів до 31 серпня. Досі домовленостей вони не досягли. Так, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) закликає припинити суперечки навколо "Софії" з тим, щоб місія продовжувала роботу до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-