ЄС має розвивати свої військові структури та потужності – Міноборони Австрії

ЄС має розвивати свої військові структури та потужності – Міноборони Австрії

Укрінформ
Європейському Союзу потрібно розвивати свої військові потужності, структури та фінансові механізми.

На цьому наголосив міністр оборони головуючої в Раді ЄС Австрії Маріо Кунасек за результатами дводенної неформальної зустрічі очільників оборонних відомств Євросоюзу у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Європа, яка захищає – у відповідності до девізу нашого головування – потребує військових можливостей, структур та фінансових механізмів для того, щоб також забезпечити необхідне фінансування наших безпекових амбіцій та ініціатив. І це те, на чим ми інтенсивно працювали впродовж останніх декількох годин", - заявив він.

Читайте також: ЄС посилить оборонну співпрацю з країнами Західних Балкан - Могеріні

Маріо Кунасек також прояснив австрійську ініціативу щодо використання військових спроможностей для підтримки цивільних інституцій, які займаються захистом зовнішніх кордонів ЄС.

"Мова не йде про те, що військові переймають поліцейські функції. Однак, військові мають можливості, які можуть використовуватися для підтримки цивільних інституцій для подолання безпекових викликів поза рамками військових місій. В цій сфері виникає чиста синергія. Ми говоримо про логістику, повітряне та наземне спостереження і розвідку, формування інфраструктури чи підтримку цивільних органів влади у здійсненні їх виконавчих функцій. У нас хороший досвід в Австрії щодо використання цієї моделі і ми б хотіли поширити її на європейський рівень", - заявив він.

Читайте також: Угорщина вимагає від ЄС розблоковувати фінансування Молдови

Як ранвше повідомляло агентство, неформальне засідання керівників оборонних відомств країн-членів Європейського Союзу стартувало у середу ввечері у Відні в рамках головування Австрії у Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-