У Навального кажуть, що глава пенсійного фонду РФ має нерухомості на $14 мільйонів

У Навального кажуть, що глава пенсійного фонду РФ має нерухомості на $14 мільйонів

Відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував дані про фінансові статки глави Пенсійного фонду Росії Антона Дроздова, згідно з якими той володіє нерухомістю на 970 млн рублів ($14 млн), при тому що офіційні доходи сім'ї за 9 років становили 79 млн рублів.

Розслідування опубліковано на сайті Навального.

Як повідомляється, Дроздов має три квартири в центрі Москви: семикімнатну в районі Патріарших прудів, вартість якої оцінюється приблизно в 490 мільйонів рублів, і ще дві - в пішій доступності від неї, у будинку на вулиці Долгоруківська, загальною вартістю 60 мільйонів рублів. Офіційно квартири на Долгоруківській записані на матір і тестя Дроздова.

Крім того, на дружину глави Пенсійного фонду записано два місця в підземному гаражі вартістю по 4 мільйони рублів за кожне, і два автомобілі - Mercedes-Benz GL і Lexus LS, загальною вартістю 12 мільйонів рублів.

Крім того, на 79-річну тещу Дроздова записано будинок в елітному дачному селищі "Ніколіно" на Рубльовському шосе площею в 617 квадратних метрів. Як зазначає ФБК, цей будинок, разом з ділянкою площею в 33 сотки і гаражем на 128 метрів, 79-річна Наталя Демчинська отримала у подарунок від своєї дочки - відповідно, дружини глави Пенсійного фонду. Вартість нерухомості оцінюється в 400 мільйонів рублів.

ФБК зазначає, що дата, коли будинок був подарований, - 30 грудня 2009 року - була обрана не випадково: якби дружина Дроздова володіла нерухомістю на Рубльовці ще один зайвий день, то їй довелося б декларувати її на своє ім'я. 

При цьому, за даними ФБК, офіційна зарплата Дроздова - близько 4 мільйонів рублів на рік, а сумарний дохід його сім'ї за останні 9 років - 79 мільйонів рублів, що в 12 разів менше вартості нерухомості, якою сім'я володіє. 

Читайте також: Навального арештували на 30 діб: він не зможе взяти участь у мітингу 9 вересня

Окремо Фонд боротьби з корупцією зазначає, що Дроздов багато років платив по 2,5 мільйона рублів на рік за навчання двох своїх дітей в Московській економічній школі, а зараз платить 1,5 мільйона рублів на рік за навчання старшої дочки в престижному шотландському університеті Сент Ендрюс. У цьому ж університеті, повідомляє ФБК, навчався спадкоємець британського престолу принц Вільям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-