США можуть поновити навчання з Кореєю, якщо не домовляться з Кім Чен Ином - ЗМІ

США можуть поновити навчання з Кореєю, якщо не домовляться з Кім Чен Ином - ЗМІ

Укрінформ
Відсутність прогресу у переговорах з КНДР щодо ядерного роззброєння може призвести до поновлення військової активності США у регіоні, зокрема, до відновлення військових навчань Штатів з Південною Кореєю та Японією.

Такий висновок робить американське інформагентство Assosiated Press з огляду на нещодавні твіти Трампа. 

"Президент переконаний у тому, що його стосунки з Ким Чен Ином є дуже добрими й теплими, і немає жодних причин на цей час витрачати значні суми грошей на спільні військові навчання між США та Південною Кореєю... Між тим президент може знову розпочати спільні навчання з Південною Кореєю і Японією. Якщо він прийме таке рішення, вони (ці навчання) будуть набагато масштабнішими, ніж будь-коли раніше", - нагадали в агентстві твіти Трампа.

Хоча згадані заяви, судячи з їх тексту, позиціонуються як інформація Білого дому, AP допускає, що наведені думки належать самому Трампу.

Як вважає агентство, таким чином Трамп хоче донести до Кім Чен Ина послання подвійного змісту, яке передбачає демонстрацію лідеру Північної Кореї "доброї волі" США надати допомогу у ядерному роззброєнні із одночасними військовими погрозами на випадок переоцінки результатів нещодавньої зустрічі між США і Північною Кореєю на вищому рівні.

Читайте також: США скасували спільні із Південною Кореєю військові навчання

Як повідомлялося, у червні цього року Трамп, несподівано для американських військових, оголосив про рішення припинити військові маневри з Південною Кореєю та назвав такі маневри коштовними та провокативними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-