"П’ять очей" спільно протидіятимуть агресивній політиці Китаю та РФ

Укрінформ
Країни-члени розвідувального альянсу "П’ять очей", до складу якого входить і Австралія, погодилися спільно протидіяти серйозному втручанню з боку Китаю і РФ.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Ми взяли на себе зобов'язання ділитися інформацією про випадки іноземного втручання з метою просування наших колективних знань про те, як протистояти таким загрозам. У випадку серйозного інциденту іноземного втручання у наші суверенні країни ми домовились про те, що п’ять країн будуть координувати свої дії щодо синхронних відповідей", - наголосили учасники засідання, що днями відбулося в австралійському Голд Кості.

Участь в зустрічі взяли міністр внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон, міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджід Джавід, міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, міністр юстиції Нової Зеландії Ендрю Літтл та міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен.

Учасники засідання висловили стурбованість тим, що комерційні телекомунікаційні компанії відмовляються від співпраці з урядовими структурами, блокуючи доступ безпекових органів до даних користувачів.

Зазначається, що позиції США та Австралії у цьому питанні були одними з найкритичніших, оскільки обидві країни нещодавно ухвалили нове законодавство щодо розширення повноважень безпекових органів.

"Ми погодились з нагальною потребою правоохоронних органів отримувати цільовий доступ до даних, за умови жорстких гарантій, правових обмежень та відповідних внутрішніх консультацій", - сказано у спільній заяві за результатами зустрічі.

Читайте також: Москва не шкодуватиме сил, аби домогтися послаблення санкцій — Порошенко

"Уряди країн групи "П’ять очей" заохочують постачальників послуг, технологій та комунікацій в інформаційній сфері добровільно ухвалювати законні рішення щодо доступу до своїх продуктів та послуг, які вони створюють або використовують у наших країнах... Якщо уряди продовжать стикатися з перешкодами для законного доступу до інформації, необхідної для захисту громадян наших країн, ми можемо проводити технологічні, законодавчі чи інші заходи для досягнення законних потреб у доступі", - йдеться у заяві.

Крім того, країни об’єднання наголосили, що у випадку виявлення іноземного втручання в одну із них, будуть готові "вдарити у відповідь" шляхом спільних скоординованих дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-