ЄС закликає Париж і Лондон припинити

ЄС закликає Париж і Лондон припинити "війну" за гребінці в Ла-Манші

Укрінформ
Європейська комісія закликала Францію і Велику Британію знайти "дружнє" рішення щодо промислу морських гребінців у протоці Ла-Манш, що стало причиною сутичок між рибалками двохх країн.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Ми бачили повідомлення про інцидент за участю французьких і британських рибалок біля узбережжя Нормандії. Вилов гребінця регулюється на національному рівні, і за останні роки були узгоджені спільні заходи управління між Францією, Великою Британією та Ірландією. Таким чином, існування домовленостей в першу чергу в інтересах рибалок, і ми закликаємо національні влади вирішити суперечку по-дружньому, як це робилося в минулому", - заявив офіційний представник Єврокомісії Даніель Росаріо.

Як зазначили в Єврокомісії, Брюссель не може прямо втручатися в цей конфлікт.

Раніше повідомлялося, що в протоці Ла-Манш відбулися зіткнення між французькими та британськими рибалками через кордони промислу морських гребінців.

Читайте також: Французькі рибалки атакували британських в Ла Манші

Близько сорока французьких суден вийшли в море рано вранці у вівторок, 28 серпня, щоб перешкодити англійським рибалкам ловити морських гребінців у Ла Манші.

Французи звинувачують британців у нечесній конкуренції в міжнародних водах. Відповідно до французьких законів, період вилову морських гребінців у Ла-Манші заборонено із 15 травня по 1 жовтня для збереження популяції. У британському законодавстві подібної заборони немає. Нормандським рибалкам часто доводиться задовольнятися залишками, що серйозно впливає на їхні прибутки.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-