У Вісбадені демонтують золоту статую Ердогана

У Вісбадені демонтують золоту статую Ердогана

Укрінформ
Адміністрація німецького міста Вісбаден у вівторок, 28 серпня, прийняла рішення демонтувати чотириметрову золоту статую президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, встановлену в рамках фестивалю мистецтв.

Причиною цього стала відсутність "гарантій безпеки", пише DT.

Міська поліція займеться демонтажем, який повинен бути завершений до ранку середи.

У вівторок ввечері поруч зі статуєю почалися словесні перепалки прихильників і супротивників Ердогана. Поліція заявила про "агресивному настрої в легкій формі", проте до фізичних сутичок не дійшло. За іншими даними, суперечки переросли в рукоприкладство, а у деяких залучених в конфлікт було помічено в руках зброя.

Статуя Ердогана була встановлена на площі Німецької Єдності в рамках вісбаденської бієнале. Пам'ятник відлили з бетону, а потім пофарбували золотою фарбою. Вже згодом хтось наніс на статую лайливий вираз англійською мовою.

Читайте також: ЗМІ дізналися, що Ердоган збирається з візитом до Трампа

"Мистецтво зобов'язане виставляти напоказ те, що відбувається", - заявив керівник Гессенського театру Уве-Ерік Лауфенберг (Uwe Eric Laufenberg), організував бієнале. Представниця земельного уряду Люція Путрих (Lucia Puttrich) розкритикувала акцію, нагадавши про проблеми демократії в Туреччині. "Ця людина не заслуговує п'єдесталу, і тим більше - його не треба вбирати в золоті", - заявила Путрих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-