Французькі рибалки атакували британських в Ла Манші

Французькі рибалки атакували британських в Ла Манші

Відео
Укрінформ
Близько сорока французьких суден вийшли в море рано вранці у вівторок, 28 серпня, щоб перешкодити англійським рибалкам ловити морських гребінців в Ла Манші.

Про це повідомляє RFI.

“Французькі рибалки кидали димові шашки і каміння в бік британських суден і зрештою змусили їх покинути зону лову гребінців», - повідомили французькі ЗМІ.

За їх даними, 40 нормандських риболовецьких суден оточили британські кораблі. Поки французи кидали димові шашки і камені, а також вигукували лайки на адресу британців, деякі французькі суда навіть пішли на таран. В результаті три судна виявилися пошкоджені. Ніхто із рибалок не постраждав.

Французи звинувачують британців в нечесній конкуренції в міжнародних водах. Відповідно до французьких законів, період лову морських гребінців в Ла-Манші заборонений з 15 травня по 1 жовтня для збереження популяції. У британському законодавстві подібної заборони немає. Нормандським рибалкам часто доводиться задовольнятися залишками, що серйозно б'є по їхнім прибуткам.

Через морських гребінців відносини між французькими та британськими рибалками залишаються напруженими протягом останніх кількох років. В деякі роки їм вдавалося знаходити компроміс, але в цьому сезоні рибалки так і не змогли домовитися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-