Доля “італійського страйку” польських прикордонників вирішиться за два тижні

Доля “італійського страйку” польських прикордонників вирішиться за два тижні

Ексклюзив
Укрінформ
Польські прикордонники разом з силовиками продовж двох тижнів приймуть рішення, чи на зовнішніх кордонах Польщі, зокрема з Україною, буде запроваджено так званий “італійський страйк” у протесті проти небажання влади підвищити зарплати та пенсії.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу зазначив голова профспілки Прикордонної служби Польщі Марцін Коляса.

“Остаточне рішення з цього приводу ще не прийнято. Його можна очікувати упродовж двох тижнів, якщо ми не домовимося з міністерством (внутрішніх справ та адміністрації — ред.)”,- заявив Коляса. 

Він додав, що розіслані листи профспілкових організацій структур, які підпорядковані МВС Польщі, до 50-ти різних адресатів (керівництв аеропортів, пасажирських та вантажних перевізників тощо) є попередженням про те, що можуть мати місце елементи “італійського страйку” на зовнішніх кордонах РП, якщо профспілки і профільне міністерство не домовляться. 

“Ми закликаємо міністерство підписати з нами угоду, оскільки не хочемо, аби це призвело до ускладнень в русі на кордоні”,- констатував голова профспілки польських прикордонників. 

Польські ЗМІ інформували, що представники профспілок силовиків хотіли у вівторок зустрітися з прем'єр-міністром Польщі Матеушом Моравецьким. Однак, як зазначив Коляса, в уряді не погодилися на цю зустріч.

“Але ми готові до переговорів із владою у будь-який час”,- додав він.

Читайте також: СБУ разом з польськими правоохоронцями викрили канал контрабанди зброї

Як інформували польські ЗМІ, у листі профспілки силових структур попереджають, що запровадження елементів “італійського страйку” у вигляді дуже детальної і поглибленої перевірки на прикордонних пунктах може призвести до зростання черг на кордонах Польщі з іншими країнами. 

Протест польських силовиків, зокрема прикордонників, триває вже декілька тижнів. Вони вимагають підвищення зарплат і повернення до попередньої пенсійної системи. Переговори з цього приводу профспілок і керівництва МВС тривають з березня, однак не принесли жодних результатів. 

Станом сьогодні, час очікування на перетин українсько-польського кордону становить, в середньому, три-чотири години. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-