Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгену

Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгену

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгенської зони й цінує її нинішню участь у захисті зовнішніх кордонів ЄС.

Про це вона заявила у вівторок на прес-конференції в Берліні з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, повідомляє кореспондент Укринмформу в Німеччині.

"Що стосується бажання Хорватії приєднатися до Шенгенської зони, воно для мене виглядає більш ніж природним", - сказала Меркель.

При цьому вона нагадала, що для того існує чітка процедура, необхідно виконати певні критерії. "Хорватія добилася на цьому шляху великого прогресу", - сказала канцлер. Вона позитивно оцінила діяльність хорватської поліції щодо захисту зовнішніх кордонів ЄС.

Читайте також: Болгарія наполягає на беззастережному приєднання до Шенгену

Пленкович зазначив, що вступ до Шенгенської зони є завданням його країни, копітка робота над яким велася кілька років. У даний час Загреб очікує на оцінку його зусиль з боку Європейської Комісії.

Раніше Пленкович заявляв, що Хорватія сподівається отримати політичне рішення про приєднання країни до Шенгенської зони до свого головування в Європейському Союзі в 2020 році.

На початку літа цього року Європарламент більшістю голосів закликав приєднати до Шенгенської зони Хорватію, Румунію та Болгарію.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-