У Росії різко виріс рівень ксенофобії

У Росії різко виріс рівень ксенофобії

Опитування
Укрінформ
Протягом останнього року різко зросла частка росіян, які вважають, що в країні потрібно обмежити проживання окремих національностей.

Це показало опитування "Левада-центру", проведене у липні.

Згідно з даними опитування, кожен третій респондент (32%) вважає, що в Росії потрібно обмежити проживання ромів (у липні 2017 такої думки були 17%). У трійку "небажаних" етносів увійшли китайці та в'єтнамці (зростання за рік з 15% до 31% та з 12% до 26%).

Росіяни також хотіли б обмежити проживання вихідців з колишніх середньоазіатських республік СРСР (зростання з 19% у 2017-го до 25%) і "вихідців з Кавказу" (23% проти 22% рік тому), а також українців (зростання з 8% у 2017-му до 17%) і євреїв (4% у 2017-му і 12% зараз). Ба більше: 16% опитаних вважають, що потрібно обмежити проживання усіх народів, крім російського.

Як відзначають соціологи "Левада-центру", в цілому спектр неприязного ставалення розширився — частота вибору тих чи інших "неросійських" позицій за рік зросла у 1,5 рази.

Читайте також: Росіяни розчаровуються в Путіні - Левада-Центр

За даними опитування, майже вдвічі (з 10% до 19%) зросла кількість тих, хто схвалює ідею "Росія для росіян". Більше третини опитаних (39%) лояльно ставляться до дискримінаційних оголошень про здачу житла або про роботу, причому в Москві таких уже 63%. Крім того, зросла частка опитаних, котрі підтримують обмеження припливу мігрантів, — з 58% до 67%, йдеться в дослідженні.

Фото: vedomosti.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-