Екс-президенту Південної Кореї збільшили термін ув'язнення до 25 років

Екс-президенту Південної Кореї збільшили термін ув'язнення до 25 років

Укрінформ
Колишньому президентові Південної Кореї Пак Кин Хе, засудженої за корупцію, збільшено термін позбавлення волі до 25 років.

Про це повідомляє KBS WORLD Radio News.

"Раніше суд Центрального адміністративного округу Сеула засудив Пак Кин Хе до 24 років позбавлення волі і штрафу у розмірі 1,6 млн доларів. За рішенням апеляційного суду термін покарання збільшився на один рік, а штраф - на 180 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Екс-президент Південної Кореї отримала ще 8 років за втручання у вибори

Відзначається, що цього разу апеляційний суд визнав хабарем внесок в 1,4 млн доларів, зроблений компанією Samsung Electronics на користь будівництва спортивного комплексу для  зимових видів спорту.

Крім того, суд посилив покарання і для інших осіб, причетних до цієї справи. Так, співучасницю Пак - Чхве Сун Шиль - було засуджено загалом до 20 років позбавлення волі і штрафу в 17,8 млн доларів, а колишнього старшого радника президента - Ан Чжона Бома - до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Засудженій на 24 роки екс-президенту Південної Кореї дали ще один термін

Нагадаємо: політичний скандал навколо колишнього лідера країни вибухнув у жовтні 2016 року, коли з'явилися дані про вплив на неї з боку близької подруги Чхве Сун Шиль. Розслідування показало, що впродовж кількох років Чхве Сун Шиль була знайома з подробицями державного управління і втручалася у хід ухвалення політичних рішень на вищому рівні. Крім того, подруга президента тиснула на ряд компаній з метою перерахування ними десятків мільйонів доларів до підконтрольних їй фондів.

Повідомлялося, що Пак Кин Хе була залучена до корупційних схеми Чхве Сун Шиль або щонаймні була в курсі того, що відбувається.

Пак Кин Хе усунули з посади президента у квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-