Американські сенатори просять усі шифровки та записи з саміту Трамп-Путін

Американські сенатори просять усі шифровки та записи з саміту Трамп-Путін

Укрінформ
Сенатори від Демократичної партії США Роберт Менендес і Джанні Шахін надіслали запит держсекретарю Майку Помпео щодо надання записів перекладача та інших документів, які стосуються зустрічі Трампа і Путіна 16 липня у Гельсінкі.

Про це йдеться у листі сенаторів до Помпео.

Як зазначається, сенатори попросили надати "усі засекречені і незасекречені шифровки, записи перекладача та директиви", пов'язані з липневим самітом, коли Трамп і Путін провели особисту зустріч протягом більш ніж двох годин у присутності перекладачів. Якщо ж таких документів не існує, сенатори просять підтвердити це.

Таку важливість ознайомлення і перевірки матеріалів конгресменами Менендес і Шахін мотивують необхідністю "відповісти на будь-яку російську дезінформацію".

Читайте також: Болтон наголошує, що США ніколи не визнають анексії Криму

"Російська влада скористалася перевагою відсутності комунікації Білого дому, щоб поширити їх власні, можливо, помилкові звіти про те, що відбувалося на цій особистій зустрічі", - йдеться у листі.

Сенатори також підкреслили, що їх стурбованість щодо саміту посилилася у зв'язку з побоюваннями, що Кремль може спробувати втрутитися у майбутні вибори в Конгрес в листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-