Скасування польотів до Тегерана: до British Airways долучилася Air France

Скасування польотів до Тегерана: до British Airways долучилася Air France

Укрінформ
Європейські авіаперевізники British Airways і Air France заявили, що невдовзі припинять авіаперельоти до столиці Ірану. Раніше про такі наміри оголосила авіакомпанія KLM.

Про це повідомляє DW.

"Британська авіакомпанія British Airways і французька Air France планують невдовзі скасувати рейси до столиці Ірану, щодо якого відновлено санкції США. Як повідомив у четвер, 23 серпня, представник британської авіакомпанії, останній рейс до Тегерана буде здійснено 22 вересня, а днем пізніше буде останній зворотний рейс. Air France оголосила про наміри припинити польоти до Ірану з 18 вересня", - йдеться у повідомленні.

Нідерландська KLM припинить авіасполучення з Тегераном з 24 вересня.

Усі три компанії пояснюють своє рішення не санкціями США щодо Ірану, а тим, що сполучення між європейськими столицями і Тегераном не дає очікуваних економічних результатів.

Читайте також: British Airways скасує прямі рейси з Лондона в Тегеран

Як відомо, British Airways відновили пряме авіасполучення з Тегераном у вересні 2016 року. Рейси були призупинені в жовтні 2012 року, коли відносини між Великою Британією та Іраном погіршувались.

Як повідомлялося раніше, у травні цього року США вийшли з іранської ядерної угоди. Інші учасники Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність операції з Іраном. На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Лондон також заявив, що не буде вводити санкції проти Тегерана, як того вимагав Вашингтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-