У Держдепі розповіли, про що говорив Помпео з Лавровим

У Держдепі розповіли, про що говорив Помпео з Лавровим

Укрінформ
Сполучені Штати Америки закликають Російську Федерацію негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це по завершенні телефонної розмови між державним секретарем США Майком Помпео та міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим повідомила речниця Держдепу Хізер Науерт.

“Можу підтвердити, що секретар Помпео дійсно поговорив із главою МЗС РФ Лавровим сьогодні. Він згадав про українського політичного бранця Олега Сенцова, який вже більше трьох місяців дотримується голодування у російській в’язниці. Секретар передав наші занепокоєння стосовно здоров’я Сенцова та закликав РФ негайно звільнити його та усіх української політичних бранців”, - сказала Науерт.

За її словами, дипломати також поговорили про “складнощі у Сирії та серйозні занепокоєння США стосовно можливих військових дій у Ідлібі”. “Окрім цього, секретар Помпео попросив міністра Лаврова підтримати зусилля Організації із заборони хімічної зброї та допомогти притягнути уряд Сирії до відповідальності за використання хімзброї”, - наголосила речниця.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.

Читайте також: Держсекретар США поговорив з Лавровим про Сенцова

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-