Меркель змінює пріоритети у боротьбі за керівні пости в Європі - ЗМІ

Меркель змінює пріоритети у боротьбі за керівні пости в Європі - ЗМІ

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель розраховує, що німці займуть керівні пости в таких структурах, як Єврокомісія і ЄЦБ.

Про можливі кандидатури Берліна пише видання Handelsblatt.

«Канцлер Меркель змінює свої пріоритети у боротьбі за керівні пости в Європі. Йєнс Вайдман (глава Бундесбанка) пообіцяв Меркель бути готовим зайняти пост президента ЄЦБ. Але канцлер вважала за краще б, щоб німець зайняв ще одну сильну позицію в Європі... Вищим пріоритетом для Меркель є не ЄЦБ, а Єврокомісія», - пише видання.

Вайдман вже давно розглядається як можливий спадкоємець Маріо Драги на посту Європейського центробанку.

Окрім Вайдмана, Меркель готова запропонувати на пост глави ЄК і інших політиків, зокрема, Урсулу фон дер Ляйєн, яка наразі є міністром оборони ФРН, а також свого міністра економіки та енергетики Петера Альтмайєра.

Читайте також: Путін спокушав Меркель, але йому категорично відмовили

Наступного року станеться зміна трьох ключових постатей - президента ЄЦБ, президента ЄК і президента Ради ЄС. В останні десятиліття представники Німеччини не займали цих постів. Останній німецький президент Єврокомісії залишив цей пост у 1968 році, а ЄЦБ, штаб-квартира якого знаходиться у Франкфурті, увесь час очолювали французи та італійці (Мартін Шульц був президентом Європарламенту). Таким чином, Берлін справедливо може розраховувати на те, щоб заповнити вакансії своїми кандидатами.

Видання зазначає, що французький президент Еммануель Макрон зі свого боку хоче заповнити керівні пости своїми співвітчизниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-