Співробітництво з НАТО зміцнює обороноздатність Молдови – Міноборони

Співробітництво з НАТО зміцнює обороноздатність Молдови – Міноборони

Укрінформ
Успішна реалізація в Молдові спільних з Північноатлантичним альянсом НАТО проектів сприяє зміцненню обороноздатності держави.

Про це заявив міністр оборони Молдови Еуджен Стурза під час зустрічі в Кишиневі з заступником начальника штабу Головного командування союзних військ НАТО в Європі генерал-майором Оддом Егілом Педерсеном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Завдяки реалізації цих спільних з альянсом проектів, нашій країні вдалося протягом 24-річного партнерства з НАТО скорегувати свою правову базу, набути досвід у розробці стратегічних документів і зміцнити обороноздатність держави», - зазначив міністр.

Серед спільних програм глава оборонного відомства звернув увагу на Ініціативу підтримки консолідації обороноздатності, Платформу взаємодії збройних сил, Програму консолідації цілісності, а також Індивідуальний план дій Партнерства Республіка Молдова – НАТО.

Читайте також: НАТО спростовує заяву Путіна про наближення західних військ до російських кордонів

У свою чергу, генерал Педерсен дав високу оцінку участі молдавських миротворців у спільній місії в Косово. Він також висловився за продовження плідної взаємодії Молдови з Альянсом, грунтуючись на вже досягнутих результатах.

Це перший візит до Молдови заступника начальника штабу Головного командування союзних військ НАТО в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-