Присяжні не змогли домовитися по одному пункту вироку у справі Манафорта

Присяжні не змогли домовитися по одному пункту вироку у справі Манафорта

Укрінформ
Присяжні у суді по справі фінансових шахрайств колишнього голови виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт не можуть досягти консенсусу щодо одного з 18 пунктів обвинувачення у справі.

Про це повідомляє Associated Press.

«Присяжні у суді по справі фінансових шахрайств колишнього голови виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт звернулися до окружного судді з питанням відносно того, що робити, якщо вони не можуть досягти консенсусу щодо одного з пунктів», - повідомляє видання.

Присяжні – шість чоловіків та шість жінок також заявили, що їм, після чотирьох днів обговорення, буде потрібна нова форма для заповнення вироку.

У відповідь на запитання у вівторок суддя зачитав офіційну інструкцію, яка закликала присяжних продовжувати обговорення та досягти консенсусу.

Читайте також: ГПУ відкрила справу проти колишніх чиновників, причетних до "справи Манафорта"

Судовий процес над Манафортом, до якого призвело розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Кремля у президентські вибори в США 2016 року, триває в федеральному окружному суді Александрії. Крім того, у вересні під час слухань в іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Як повідомлялося, Пола Манафорта звинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Він працював політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та отримав за це, за даними Роберта Мюллера, понад 60 мільйонів доларів. Манафорта підозрюють в тому, що він не вказав у своїй податковій декларації частину цих доходів і "відмив" в офшорах 30 мільйонів доларів.

Обвинувачення Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули в жовтні 2017 року. Манафорта також обвинувачують у тому, що він, лобіюючи впродовж кількох років інтереси екс-президента України Януковича та Партії регіонів, не був зареєстрований у США як "іноземний агент".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-