У Росії інваліда судять за анекдот в соцмережі

У Росії інваліда судять за анекдот в соцмережі

Укрінформ
Суд у Санкт-Петербурзі розглядає кримінальну справу стосовно учасника руху "Солідарність", інваліда 2-ої групи Едуарда Нікітіна за звинуваченням в екстремізмі за перепост анекдоту в "ВКонтакте" в 2015 році.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У 2016 році я пройшов дослідчу перевірку в управлінні Слідчого комітету по Невському району. Кримінальну справу порушено в грудні 2017-го. Там був анекдот на тему торта і ще якоїсь субстанції - якщо на цю субстанцію покласти кілька вишеньок, то вона не стане тортом: це на тему результативності виборів. І ще була картинка на тему ватників», - пояснив Нікітін.

Його адвокат Максим Камакін підкреслив, що це перша кримінальна справа за анекдот з брежнєвських часів.

За два перепоста (жарт про "ватников" та анекдот про вибори), зроблених ще в 2015 році, порушено кримінальну справу за 282-ю статтею "Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності".

Читайте також: Поліція Чернігова шукає хуліганів, які прив'язали "ватника"

За останні кілька років за активність в російській соціальній мережі «ВКонтакте» в Росії порушено сотні справ. Керівництво цієї мережі передає російським силовикам всю персональну інформацію користувачів за першим запитом Центру «Е» (протидія екстремізму МВС РФ).

Як відомо, з 16 травня 2017 року інтернет-провайдерів України забороняється надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських сервісів "Яндекс", Mail.ru, а також соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-