Трамп запевняє, що Путін не просив зняти санкції з Росії

Трамп запевняє, що Путін не просив зняти санкції з Росії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наразі не розглядає питання зняття санкцій з РФ, наголошуючи водночас, що це можливо лише за умови кроків назустріч з боку російського керівництва.

Про це він заявив в інтерв’ю агентству Reuters.

"Ні. Я не думав про це (зняття санкцій - ред.). Ні, я взагалі не розглядаю цього. Ні. Я б розглянув це, якби вони зробили що-небудь, що було б добре для нас. Без цього я не розглядатиму. Інакше кажучи, я б не розглядав це навіть на мить, хіба б щось почало просуватися - у нас є багато спільного. У нас є багато речей, які ми можемо зробити один для одного. У вас є Сирія. У вас є Україна. У вас є багато інших речей. Я думаю, вони хотіли б економічного розвитку. І це для них велика річ", - сказав Трамп.

Водночас він зазначив, що президент РФ Володимир Путін не звертався до нього щодо скасування санкцій: "Ні, він не просив. Він не порушував цього питання".

Американський лідер також розповів, що під час закритої зустрічі з Путіним згадував анексований Росією Крим.

Читайте також: Початок нової війни: США готові воювати з Росією у кіберпросторі

"Я говорив про Крим, звичайно. Я завжди згадую про Крим, коли згадую Україну. З Путіним у нас пройшла дуже гарна дискусія. ... Гадаю, це була дуже хороша дискусія для обох сторін", - сказав Трамп.

Як повідомлялося, зустріч президентів США і Росії відбулася 16 липня в Гельсінкі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-