Вашингтон відкинув умови Анкари про звільнення американського пастора

Вашингтон відкинув умови Анкари про звільнення американського пастора

Укрінформ
США не погодилися на умови Туреччини у вирішенні кризи між країнами.

Про це повідомляє видання The Times.

"Вашингтон відкинув спробу президента Ердогана вирішити загострення кризи у відносинах Туреччини зі Сполученими Штатами, пов'язуючи долю американського пастора з турецьким банком, який звинувачується в порушенні санкцій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Анкара запропонувала звільнити американського пастора Ендрю Брансона, який був затриманий турецькою владою і звинувачений у причетності до спроби перевороту 2016 року, в обмін на пом’якшення покарання для Halkbank.

Цьому банку загрожують мільярдні штрафи за звинуваченнями в купівлі золота для оплати імпорту нафти з Ірану в Туреччину.

Американські чиновники відхилили угоду, заявивши, що Брансон має бути звільнений, перш ніж можуть обговорюватися інші питання.

Читайте також: ЗМІ дізналися, що Ердоган збирається з візитом до Трампа

Як відомо, відносини між двома союзниками по НАТО - Вашингтоном і Анкарою - довгий час були в напруженому стані і загострилися в останній місяць.

Американська сторона наполягає на безумовному звільненні  Брансона. Вашингтон запровадив обмеження проти окремих турецьких чиновників, а президент Трамп особисто заявив про підвищення вдвічі тарифів на алюміній і сталь з Туреччини. Це, у свою чергу, призвело до різкого падіння турецької ліри.

У цьому зв'язку президент Ердоган заявив, що дії США "завдали удару" після двосторонніх відносин і досягли тієї точки, коли відновити їх майже неможливо.

Ердоган також закликав турків продавати долари і євро, щоб врятувати турецьку ліру.

У вівторок, 21 серпня, турецькі ЗМІ повідомили, що Ердоган здійснить візит у США 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-