Прем’єр Австралії уникнув відставки попри недовіру свого кабінету

Прем’єр Австралії уникнув відставки попри недовіру свого кабінету

Укрінформ
Малкольм Тернбулл залишився на посаді прем’єр-міністра Австралії після того, як йому висловили недовіру члени його ж кабінету.

Про це повідомляє портал news.com.

“Надзвичайно важко зрозуміти, як Малкольм Тернбулл може відновитися після цього”, - прокоментували результати голосування австралійські ЗМІ.

Проблеми всередині Ліберально-національної коаліції є перманентними, однак останнім часом загострилися на тлі запропонованої нещодавно Тернбуллом енергетичної політики. Однопартійці звинувачували Тернбулла, що він веде партію до поразки, оскільки 38 разів поспіль результати опитування громадської думки засвідчили, що люди віддають перевагу опозиційній Лейбористській партії.

Щоб зняти напруження, Тернбулл на сьогоднішньому засіданні коаліції заявив, що якщо хтось хоче сісти у крісло прем'єр-міністра, він готовий поступитися місцем. Виклик прем’єру кинув міністр внутрішніх справ Піттер Даттон. Однак під час голосування поступився Тернбуллу з результатом 35 проти 48 голосів.

Читайте також: В Австралії хочуть надати поліції ширший доступ до зашифрованих повідомлень

За інформацією ЗМІ, Тернбулл запропонував Даттону залишитися на посаді, однак той оголосив про відставку, оскільки згідно з австралійським законодавством, якщо член кабінету міністрів бажає висловити протест проти рішення уряду, він зобов’язаний піти з уряду.

Експерти розцінили перемогу Тернбулла як короткострокову, наголосивши, що йому важко буде зробити перестановки в уряді з членів партії, яка його не підтримує.

Очікується, що прем’єр може оголосити дострокові вибори, хоча формально Тернбулл заперечив таку можливість.

Чергові парламенські вибори в Австралії заплановані на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-