Німеччина завжди буде нести відповідальність перед жертвами нацизму - Маас

Німеччина завжди буде нести відповідальність перед жертвами нацизму - Маас

Укрінформ
Німці не мають права забувати про злочини нацизму і готові постійно нести цю відповідальність.

Про це заявив у Twitter міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у понеділок після відвідання колишнього концентраційного табору Аушвіц-Біркенау в Польщі.

"Це місце, де нам, німцям, нагадують, що ми зробили іншим, мільйони разів. Нам потрібно це місце, тому що наша відповідальність ніколи не закінчується", - заявив дипломат. 

Він сказав, що Німеччина несе повну відповідальність за звірства в Аушвіці-Біркенау. За словами Мааса, всі страждання, які нацистська Німеччина завдала Польщі, завжди відіграватимуть особливу роль. 

Після відвідання пам'ятного місця глава німецького МЗС зустрічається з польським колегою Яцеком Чапутовичем для обговорення питань двосторонньої співпраці і зовнішньополітичних тем.

Як повідомлялося, це друга поїздка Мааса в Польщу як міністра закордонних справ. Перший візит до Варшави він здійснив через кілька днів після вступу на посаду.

Читайте також: Президент ФРН взяв участь у відкритті меморіалу жертвам нацизму в Білорусі

В останні місяці в Польщі поновилися розмови про те, що Німеччина не повною мірою компенсувала втрати країни, завдані їй в роки Другої світової війни. Згідно з оцінкою польської сторони, збитки оцінюється в 850 млрд доларів. Деякі високопосадовці РП вважають, що питання про репарації так і не було врегульовано, і мають намір вимагати їх. А у федеральному уряді відповідають, що ФРН свою історичну відповідальність у політичному, моральному і фінансовому аспектах визнає, проте питання репарацій остаточно врегульовано як з політичної, так і юридичної точки зору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-