Північна Корея погодилася на інспекцію ICAO

Північна Корея погодилася на інспекцію ICAO

Укрінформ
Північна Корея погодилася допустити експертів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) до проведення повітряної перевірки об’єктів у КНДР.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Йдеться про гарантії, що міжнародне авіасполучення не пролягає над територіями північнокорейських ракетних полігонів, повідомили у штаб-квартирі ICAO в Монреалі (Канада).

Офіційний представник Північнокорейської адміністрації ICAO заявив у травні цього року, під час візиту інспекторів з Монреалю, що такі гарантії надаються.

Міжнародна організація цивільної авіації, яка охоплює 192 держави, планує в 2019 році перевірити, які конкретні заходи вживає влада КНДР для моніторингу неоголошених ракетних пусків та інформування про це міжнародну спільноту цивільної авіації.

Читайте також: Американські санкції проти КНДР "зачепили" російську компанію

В травні 2017 року, згідно із заявами ICAO, Північна Корея пообіцяла припинити дії, здатні завдати шкоди польотам цивільної авіації. До таких дій відносяться, зокрема, випробування ракет великого радіусу дії. Пхеньян обіцяє завчасно попереджати про подібні випробування.

Читайте також: Голова КНР знову збирається до Північної Кореї

Нагадаємо: минулого року Пхеньян здійснив численні ракетні випробування, що серйозно загрожувало літакам, які пролітали над цим регіоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-