Посол Шамшур розповів, як французи ставляться до Путіна і політики Кремля

Посол Шамшур розповів, як французи ставляться до Путіна і політики Кремля

Укрінформ
Майже дві третини французів негативно ставляться до президента Росії Володимира Путіна і його ролі на міжнародній арені, а більше половини вважають, що РФ намагалася вплинути на президентські вибори у Франції.

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур в інтерв'ю Укрінформу.

"Щодо підтримки пересічними громадянами (Франції - ред.) політики Росії, то згідно з дослідженням, проведеним агенцією Odoxa, 73% французів мають негативне ставлення до Володимира Путіна. Майже 71% французів вважає, що російський президент відіграє негативну роль на міжнародній арені, а 53% - що Росія намагалася вплинути на президентські вибори у Франції", - сказав дипломат.

Він нагадав, що МЗС Франції у заяві від 30 липня вкотре підтвердило незмінність позиції Франції щодо Криму та тверду прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України. Окрім того, до четвертої річниці анексії Криму зовнішньополітичне відомство оприлюднило офіційну заяву про невизнання Францією результатів російських президентських виборів у тимчасово окупованій АРК

Водночас посол зауважив, що ультраправі та ліворадикальні сили у Франції, як і в інших європейських країнах, намагаються вести альтернативну офіційній політику. Але, за словами Шамшура, підтримка їхньої відверто проросійської позиції як з боку місцевої преси, так і в інтелектуальному та експертних колах дуже незначна.

Читайте також: Шамшур прокоментував спроби французьких компаній обійти "кримські" санкції

"Французькі ЗМІ переважно об'єктивно висвітлюють ситуацію на окупованому півострові, засуджують незаконну анексію Криму. Втім, це не виключає появи у маргінальних ЗМІ (найчастіше в інтернеті) тенденційних або просто брехливих матеріалів на замовлення, хоча це, скорше, поодинокі випадки", - зазначив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-