У Москві почався суд про позбавлення Фейгіна статусу адвоката

У Москві почався суд про позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Укрінформ
Російський юрист Марк Фейгін повідомив, що у Хамовнічеському суді Москви почалося засідання, на якому розглядається його апеляція на рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Про це захисник написав у Twitter, виклавши також документи.

«Суд приступив до розгляду мого позову. Почитайте пояснення на заперечення Адвокатської палати міста Москви на мій позов до них. Зрозуміло, відмовлять», - сказав Фейгін.

У наведених запереченнях він на підставі конкретних прикладів показує «наявність політичного мотиву в діях Ради Адвокатської палати Москви у припиненні статусу Фейгіна М. З. в інтересах влади РФ».

Раніше Фейгін нагадував, що після проходження всіх інстанцій в російських судах перенесе розгляд даного питання до ЄСПЛ. При цьому він буде апелювати до статті 40 Європейської конвенції та пріоритетного розгляду справи, щоб рішення питання не затягнулося надовго. Фейгін оцінює свої шанси на виграш справи в ЄСПЛ як високі.

Читайте також: Фейгін упевнений, що суд не поверне йому статус адвоката

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовнічеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. Засідання у Хамовнічеському суді Москви проходили 5 та 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого у РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-