Стало відомо, де і коли зустрінуться Путін і Ердоган

Стало відомо, де і коли зустрінуться Путін і Ердоган

Укрінформ
В рамках вересневого саміту Росії, Туреччини й Ірану в Тегерані відбудуться окремі переговори президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайїпа Ердогана.

Про можливість проведення цієї зустрічі повідомив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, передають «Известия».

При цьому, за його словами, анонсований раніше саміт глав РФ, Туреччини, Німеччини та Франції у Стамбулі не відбудеться. Цю інформацію підтвердили в адміністрації турецького президента і МЗС країни, повідомляє видання.

Про те, що в Стамбулі пройде зустріч глав Росії, Туреччини, Німеччини і Франції, в кінці липня в одному зі своїх інтерв'ю заявив Реджеп Тайїп Ердоган. Турецький президент називав навіть дату саміту — 7 вересня. Однак, як повідомив Дмитро Пєсков, ця зустріч не відбудеться.

Джерело в російських дипломатичних колах підтвердило, що замість заявленого президентом Туреччини саміту в Стамбулі призначена зустріч в «астанинському форматі», яка пройде в іранській столиці. За його словами, найімовірніше, глави Росії, Ірану та Туреччини зберуться 7 вересня.

Читайте також: У Ердогана заговорили про розрив відносин зі США

На думку сходознавця В'ячеслава Матузова, причиною заміни Стамбула на Тегеран міг стати американський вплив.

Основною темою переговорів Путіна і Ердогана в Тегерані, на думку експерта, може стати санкційна політика, що проводиться США відносно країн «астанинського формату».

"Цей «трикутник» фактично усунув американців від врегулювання в Сирії. На порядку безумовно будуть стояти питання економічного співробітництва, в тому числі поступовий відхід від використання долара у взаємних розрахунках", — вважає Матузов.

Наприкінці липня Володимир Путін і Реджеп Тайїп Ердоган вже зустрічалися на полях саміту БРІКС в Йоганнесбурзі — глави держав обговорили питання двосторонньої економічної взаємодії і сирійський кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-