Представництво

Представництво "Меморіалу" в Петербурзі виселяють із будинку

Документ
Укрінформ
Петербурзьке представництво правозахисного центру «Меморіал» можуть виселити з будівлі на Роз'їзжій вулиці, яке організація займає більше двадцяти років.

Про це повідомив депутат Заксобранія Петербурга Борис Вишневський, опублікувавши у Facebook отриманий від влади документ.

«Товариство «Меморіал» хочуть виселити з приміщення на Роз'їзжій вулиці, 9, яке воно займає більш як двадцять років. Приміщення перебуває у міській власності, і вже кілька разів продовжувався або укладався наново відповідний орендний договір. У січні 2018 року «Меморіал» звернувся до Комітету майнових відносин Санкт-Петербурга з проханням про продовження договору. А в липні отримав відповідь від замголови КМВ (Комітету майнових відносин - ред.) А.Р. Якушева, де «меморіальцям» повідомлялося: «це питання було 24 травня 2018 року розглянуто на засіданні Міської комісії з розпорядження майном, і прийнято рішення про відмову в наданні зазначеного об'єкту на новий термін», - пише Вишнєвський.

Далі, як уточнює депутат Закзборів Петербурга від партії «Яблоко», Державній казенній установі «Майно Санкт-Петербурга» пропонується «провести роботу щодо розірвання договору оренди і звільнення об'єкта в установленому порядку». 

«Ніяких об'єктивних причин відмовити «Меморіалу» в праві й надалі орендувати приміщення, немає і не може бути: умови договору вони не порушували, орендну плату вносили вчасно, збитків приміщенню не заподіювали, ніяких претензій до них як до орендарів у міської влади ніколи не було», - підкреслює Вишнєвський.

Читайте також: Кримського політв'язня Лімешка етапували в Краснодар

Міжнародне історико-просвітницьке, правозахисне і благодійне товариство «Меморіал» - неурядова організація, основним завданням якої спочатку було дослідження політичних репресій у СРСР. Зараз це співдружність десятків організацій не лише в Росії, а й в Україні, Німеччині, Казахстані, Італії, Чехії, Бельгії, Франції, що ведуть дослідницьку, правозахисну і просвітницьку роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-