Вчителі Нової Зеландії вийшли на страйк, вимагають менше учнів і більшу зарплату

Вчителі Нової Зеландії вийшли на страйк, вимагають менше учнів і більшу зарплату

Укрінформ
Майже 30 тисяч вчителів та директорів початкових шкіл Нової Зеландії взяли участь у першому за 24 роки загальнонаціональному страйку освітян, вимагаючи підвищення заробітної платні. 

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс stuff.

“Сьогодні ми робимо крок, який ми не робили протягом останніх 24 років... Час нехтування потребами вчителів та учнів закінчився”, - заявила Лінда Стюарт - президент профспілки “Новозеландський освітній інститут” (New Zealand Educational Institute), яка об'єднує більшість освітян країни.

Протестувальники вимагали підвищення зарплат на 16% протягом двох наступних років, зменшення кількості учнів у класах, реальних кроків для збільшення популярності професії вчителя, а також більшої автономії і фінансової підтримки для шкіл, щоб ті могли задовольняти потреби дітей.

В уряді визнали право освітян на страйк, однак зазначили, що вчителі занадто рано покинули стіл переговорів з посадовцями.

“Коли прем'єр-міністр заявляє, що ми почали страйкувати занадто рано, вона не розуміє, що ці проблеми є новими для її уряду, але давніми для нас”, - заперечили протестувальники, однак погодилися повернутися до переговорів.

Читайте також: У Британії пілоти Ryanair погрожують страйком

Акції протесту пройшли в усіх великих містах і регіональних центрах країни і призвели до закриття 1479 шкіл (три четверті усіх шкіл), залишивши без навчання понад 400 тис. школярів.

Наразі заробітна плата вчителя, який тільки починає свою кар'єру, на 9% менша від середньої заробітної плати пересічного новозеландця, що зменшує кількість тих, хто бажає опановувати цю професію, і збільшує навантаження на існуючий викладацький склад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-