У Берліні поки не підтверджують готовності брати участь у саміті щодо Сирії

У Берліні поки не підтверджують готовності брати участь у саміті щодо Сирії

Укрінформ
У німецькому уряді поки не підтверджують намірів канцлера Ангели Меркель взяти участь у чотиристоронньому саміті щодо Сирії, запланованому на найближчий час. 

Водночас прес-секретар канцлера Штеффен Зайберт у середу на брифінгу і не спростував такої можливості, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми повідомляємо про офіційні зустрічі федерального канцлера в п'ятницю попереднього тижня. Сьогодні я про такі плани вам сказати не можу», - заявив Зайберт.

Водночас він підкреслив велику зацікавленість Німеччини в політичному врегулюванні конфлікту в Сирії. За його словами, Берлін готовий внести свій вклад у рамках міжнародних зусиль, щоб таке рішення було досягнуто, підтримуючи всіляко дії ООН і її представника з Сирії Стаффана де Містури.

Представник МЗС Німеччини Крістоф Бургер, зі своєї сторони, зазначив, що переговори у всіх форматах щодо сирійського врегулювання направлені зрештою і можуть служити лише допоміжним засобом для підготовки політичного рішення, переговори з якого веде ООН.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: у 2013 році ми припустилися помилки

Як повідомляв Укрінформ, в суботу президент Володимир Путін перебуватиме з візитом у Німеччині, де зустрінеться з канцлером ФРН Ангелой Меркель. Обидві сторони проанонсували сирійську тематику як одну з основних в ході переговорів.

У МЗС РФ раніше заявили, що чотиристоронній саміт щодо Сирії за участю лідерів Росії, Франції, Туреччини і Німеччини "запланований на найближче майбутнє”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-