У Кореї виправдали політика, звинуваченого у домаганнях

У Кореї виправдали політика, звинуваченого у домаганнях

Укрінформ
Суд Південної Кореї виправдав колишнього губернатора провінції Південний Чунчхон, знявши з нього звинувачення у сексуальному домаганні до його колишньої секретарки.

Про це повідомляє Yonhap.

«Доказів, представлених прокуратурою, недостатньо, щоб обгрунтувати звинувачення у тому, що його дії порушили сексуальну свободу жертви», - йдеться у рішенні суду.

У квітні 54-річному політикові Ен Хе Юну було пред'явлено звинувачення у примусі його колишньої секретарки Кім Джі Ен до сексу. У разі визнання за ним провини Ен міг отримати тюремний термін до п'яти років або штраф у розмірі 15 мільйонів вон (13 000 доларів США). Проте районний суд Сеула заявив, що немає достатніх доказів того, що Ен використовував своє положення для встановлення сексуальних стосунків з позивачкою.

Читайте також: У Франції вуличні домагання до жінок відтепер обійдуться до €750

Цей судовий розгляд є однією з гучних справ про домагання у Південній Кореї, які стали спливати на фоні руху проти сексуального насильства «Me Too» у результаті скандалу навколо голлівудського продюсера Харві Вайнштейна у жовтні 2017 року. Звинувачення у сексуальних домаганнях або згвалтуванні проти продюсера висунули більше ста жінок, серед яких знамениті актриси Анджеліна Джолі й Гвінет Пелтроу. Скандал спонукав тисячі жінок і чоловіків по всьому світу поділитися розповідями про неналежну поведінку на свою адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-