ФБР звільнило агента, який писав приватні меседжі проти Трампа - Washington Post

ФБР звільнило агента, який писав приватні меседжі проти Трампа - Washington Post

Укрінформ
Агент ФБР Пітер Строк, який торік був відсторонений від "російського розслідування" через виявлені в його приватному листуванні кілька меседжів з неприязню до Трампа, був звільнений з Бюро минулої п'ятниці.

Про це повідомляє в понеділок The Washington Post.

"ФБР звільнило агента Пітера Строка, який допомагав розслідуванню щодо втручання РФ у вибори 2016 року, допоки чиновники не виявили, що він надсилав текстові повідомлення проти Трампа", - зазначає видання.

За словами адвоката Строка, рішення про звільнення агента ФБР прийняв заступник директора Бюро Девід Боудіч попри те, що директор ФБР розпорядився лише відсторонити Строка від службових обов'язків на 60 днів. Адвокат зазначив, що цей крок не відповідає запевненням і гарантіям ФБР у забезпеченні "нормального дисциплінарного процесу".

У ФБР відмовилися коментувати ситуацію.

Читайте також: Трамп припускає змову проти нього з боку ФБР і Мін'юсту

Як зазначає видання, Пітер Строк працював у ФБР протягом 22 років і брав участь у розслідуванні діяльності російських шпигунів, розслідуванні продажу чиновниками з міноборони секретної інформації Китаю й вів багато інших важливих справ. Він також брав участь у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори та використання Гілларі Клінтон приватного поштового серверу під час перебування на посаді державного секретаря США.

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-