У Литві добудовують єдиний в Балтії полігон для стрільб сучасної авіації

У Литві добудовують єдиний в Балтії полігон для стрільб сучасної авіації

Укрінформ
Військові американські інженери в Литві під Казлу-Рудою завершують устаткування полігону для проведення стрільб повітря-земля.

Про це повідомляє портал Delfi.lt із посиланням на Литовське ТБ.

«Попри те, що у Литви немає сучасних винищувачів і бомбардувальників, на цьому полігоні вже з осені військові Литви та інших країн НАТО зможуть навчатися знищенню наземних цілей з повітря. Це буде єдиний такий полігон в країнах Балтії», - йдеться в повідомленні.

Після устаткування авіаційного стрільбища, що відповідає натівським стандартам, на полігоні можна буде вчитися тому, як авіація в бою може допомагати сухопутним силам.

Полігон Казлу-Руди - один з найбільш завантажених в Литві, за тиждень в стрільбах тут бере участь по декілька тисяч військовослужбовців НАТО. На полігоні обладнані єдині в Литві стрільбища мінометних тренажерів і автоматичних гранатометів.

Читайте також: В Естонії досі не знайшли ракету, яку випадково запустили іспанці

Обладнати в Казлу-Рудти єдине в Балтійських країнах авіаційне стрільбище американські військові експерти запропонували ще три роки тому, оглянувши всі полігони Литви.

За словами оборонних експертів, наявність такого тренувального полігону важлива для зміцнення протиповітряної оборони і захисту «Сувалкського коридору» - ділянки на кордоні Польщі і Литви. Він вважається проблемним в оборонній стратегії НАТО. В разі захоплення «Сувалкського коридору» російськими збройними силам після удару з Калінінградської області і Білорусі країни Балтії будуть ізольовані від сухопутних поставок партнерів по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-