Акції Bayer обвалилися на тлі судового рішення щодо Monsanto

Акції Bayer обвалилися на тлі судового рішення щодо Monsanto

Укрінформ
Акції німецького концерну Bayer обвалилися до середини дня на 13,8% на фоні новин про судове рішення проти його "дочки" - американської Monsanto.

При цьому, згідно з даними франкфуртської біржі, падіння цінних паперів то триває, то вони трохи зміцнюються, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наприклад, ще у п'ятницю при закритті торгів одна акція коштувала 95,73 євро, а в обід понеділка, 13 серпня, за неї не давали вже і 80,60 євро.

Це найсерйозніше падіння з травня 2016 року.

Як відомо, у п'ятницю, 10 серпня, суд Сан-Франциско зобов'язав Monsanto виплатити хворому на рак громадянинові США близько 254 млн євро. Кошти стягнуто на користь колишнього шкільного завгоспа Дьюайна Джонсона, який у своєму захворюванні винить гербіциди Monsanto (йдеться про препарати Roundup і RangerPro для знищення бур'янів).

Читайте також: Американський суд зобов'язав Monsanto виплатити $289 мільйонів хворому на рак

І керівництво Monsanto, що є одним із лідерів на світовому ринку насіння і гербіцидів, і Bayer, що поглинув її у червні цього року, висловили жаль у зв'язку з таким рішенням суду і заявили, що даних про згубний вплив на організм продуктів, що містять гліфосат, немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-